2016. április 2., szombat

Sara Raasch: Hó, mint hamu sorozat

Megtört szívű lány
Ádáz harcos
Leendő hős
Vajon Meira képes megmenteni azt a világot, amit soha nem ismert igazán?
TIZENHAT ÉVE annak, hogy a Tél Királyságát megszállta az ellenség; lakóit rabigába hajtották. Varázslat és uralkodó nélkül maradtak. A télieknek nem maradt más reményük a szabadságra, mint a nyolc túlélő, akiknek valahogyan sikerült elmenekülniük, és akik a lehetőségre várnak, hogy visszacsempészhessék a Tél varázslatát, és újjáépítsék a birodalmat.
Meira nagyon kicsi volt, amikor Tél vereséget szenvedett és ő elvesztette a szüleit. Menekültként élt, a téliek tábornoka, Sir lett a gyámja, ő pedig harcosnak nevelte. Meira szerelme legjobb barátja, a leendő király, Mather; a fiatal lány pedig mindent megtenne azért, hogy Tél birodalmának hatalma helyreálljon. Így hát, amikor a kémek felfedezik, hol őrzik azt az ősi medaliont, amelynek segítségével visszakaphatnák a varázserejüket, Meira elhatározza, hogy maga indul a keresésére. Magas tornyokra mászik, ellenséges katonákkal harcol; valóra vált régi álma. Ám a küldetés nem a tervek szerint alakul, és Meira hamarosan gonosz varázslat, veszélyes politika, fortélyos üzelmek világában találja magát… és végül rádöbben, hogy sorsa felett nem ő rendelkezik… és ez mindig is így volt.
Sara Raasch első regénye hűségről, szerelemről, életünk céljának kereséséről szóló lenyűgöző olvasmány.
Könyv értékelése: 85%
Letöltés


Három hónap telt el azóta, hogy a télországiak – nagyrészt a Cordell Királyság segítségének köszönhetően – felszabadultak, Tavaszföld királya, Angra pedig eltűnt. 
Meira csak azt szeretné, hogy népe biztonságban legyen. Amikor a Cordell Királysággal szemben fennálló adósság arra kényszeríti a télországiakat, hogy újra megnyissák bányáikat, és az ásványkincsekkel fizessenek, valami nagyon hatalmas – és valószínűleg rendkívül veszélyes – dologra, Primoria elveszett varázserejére bukkannak. Theron reménykedve és izgalommal fogadja a hírt… Ilyen nagy varázserő birtokában a világ végre képes lesz majd ellenállni a fenyegetéseknek, amelyeket Angra jelentett és jelenthet. Ám Meira pontosan tudja, hogy amikor a világnak legutóbb hozzáférése volt ehhez a hatalmas varázserőhöz, az elszabadította a Romlást. Így amikor Cordell királya parancsot ad, hogy Meira és Theron járják be Primoria királyságait, és fedezzék fel a föld alatti varázsforrás titkait, Meira a maga módján ellenáll. Arra használja ki az utazást, hogy támogatást szerezzen; zárva akarja tartani a varázslat forrását, hogy megőrizze Télország biztonságát akkor is, ha ezzel szembekerül Theronnal. De vajon megteheti-e ezt anélkül, hogy szeretett népét veszélyeztetné?
Idén jelenik meg..


1 megjegyzés: