2016. április 6., szerda

Shelly Crane: Bizonyosság

Maggie tizenhét éves. Nehéz évet tudhat maga mögött: épphogy átcsúszott az érettségin, az anyja elhagyta, az apja depressziós, a barátja pedig három év után szakított vele egy főiskolai futballösztöndíj miatt. Maggie úgy érzi, hogy összecsapnak a feje felett a hullámok, de minden erejével megpróbál a felszínen maradni.
Aztán találkozik Calebbel.
Megmenti a fiú életét, és azonnal érzi, hogy van benne valami veszélyesen vonzó, ráadásul Maggie-nek éppen randija lenne, méghozzá Caleb unokatestvérével. Ám a dolgok váratlan fordulatot vesznek, amint egymáshoz érnek. Szó szerint szikrázik közöttük a levegő. Bevésődnek egymás iránt, és a lány szeme előtt lepereg a közös életük. Ráébred, hogy ő a fiú lelki társa, ezért érzi annak szívverését a saját mellkasában. Caleb oldalán egy olyan, különleges adottságokkal és képességekkel rendelkező emberekkel teli világ tárul fel előtte, amelynek létezéséről eddig nem is tudott. Ő maga is természetfeletti, eddig soha nem tapasztalt változásokat észlel magán, például szüksége van a fiú érintésére az életben maradáshoz. Azonban kapcsolatuk nem mentes a nehézségektől: egyrészt Maggie apja végre kilábal a depresszióból, és megpróbál igazi apaként viselkedni a maga idegesítő módján, másrészt Maggie-nek Caleb ellenségeivel is meg kell küzdenie, akik tudomást szereznek a kapcsolatukról. Az ismeretlenek üldözőbe veszik Maggiet, hogy elszakítsák őt Calebtől, így megakadályozhatják a fiatalokat abban, hogy elnyerjék a képességeiket. Vajon Caleb képes lesz-e megmenteni a lányt, vagy örökre elszakadnak egymástól pont akkor, amikor végre egymásra találtak?
Könyv értékelése: 71%


5 megjegyzés:

 1. Szia. Imádom ezt a regényt, arra szeretnélek meg kérni hogy ha meg van a második kötet, küldel nekem.

  VálaszTörlés
 2. Én is várom nagyon :)

  VálaszTörlés
 3. Szia nagyon tetszik ez a könyv esetleg ha van második rèsze akkor azt mikor lehet letölteni vagy hol lehet megtalálni?

  VálaszTörlés
 4. Szia azt akarom megkèrdezni hogy ennek a könyvnek van e második rèsze mert nagyon tetszik ès mikor lehet letölteni?

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok,
  Sikerült kiderítenem a folytatások címét.
  A második rész címe: Accordance, a harmadik: Reverence.
  Ha valamelyik fordító bevállalná a 2.és 3. részt, sokan hálásak lennénk neki.
  Köszönöm

  VálaszTörlés