2016. november 26., szombat

Anne Bishop: A mások sorozat

Meggie Corbyn cassandra sangue, vagyis vérpróféta, azaz ha a bőrén vágás nyomán kiserken a vér, látja a jövőt. Meggie ezt a különleges képességét inkább átoknak, mint áldásnak tekinti. Meg nem szabad ember. Tartógazdája rabszolgaságban őrzi, hogy csak ő szerezhessen tudomást látomásairól. Meggie azonban megszökik és az egyetlen biztonságos hely, ahol elrejtőzhet, a Lakeside Udvar nevű üzleti negyed, amit a Mások működtetnek.
Az alakváltó Simon Wolfgard vonakodik felvenni az Emberi összekötő állásra jelentkező idegent. Egyrészt azért, mert úgy érzi, hogy valami titkot rejteget, másrészt azért, mert nincs emberi prédaszaga. Ám egy erősebb ösztön arra készteti, hogy mégis alkalmazza Meggie-t. Amikor megtudja róla az igazat, és azt is, hogy a kormányhatóság körözi, Simonnak el kell döntenie, vajon megéri-e, hogy bekövetkezzen az emberek és a Mások között szinte elkerülhetetlen harc.
Könyv értékelése: 95%

4 megjegyzés:

 1. Nagyon jó volt a könyv, de jó lenne, ha a második részét is fel tudnád rakni! :))(Holló a hollónak)

  VálaszTörlés
 2. Nagy érdekes könyv és sodró a cselmény. Nagyon élveztem. Lehet tudni valamit a 2. részről?

  VálaszTörlés
 3. Ez az a könyv, amit nehezen tudtam letenni. Magával ragadott az izgalmakkal teli sodró történet. Azt kívántam, bár sose lenne vége, vagy máris a kezembe kerülne a folytatása.
  Nálam 100 % ért el az írónő és a története is.

  VálaszTörlés