2017. február 9., csütörtök

Deirdre Riordan Hall: Sugar

Én ​vagyok az a kövér, félig Puerto Ricó-i, félig lengyel lány, aki úgy érzi, nem találja a helyét sem a saját bőrében, sem sehol máshol. 
Sugar Legowski-Gracia nem volt mindig kövér, de tizenhét éves korára ez megváltozott. Ugyan nem annyira terebélyes, mint a mamája, aki hatalmas mérete miatt hónapok óta nem tudott kikelni az ágyból. Nem is annyira ormótlan, mint a bátyja, Görény, akibe több aljasság szorult, mint háj, és ez mindent elárul a természetéről. Sugar pont annyira túlsúlyos, hogy durva sértegetések céltáblája legyen, bármerre is jár: boltban, utcán vagy az iskolában. 
Sugar találkozik Evennel – és nem Evannel, ahogy félig analfabéta apja helytelenül megadta a fia nevét a születési anyakönyvi kivonatán –, és megtapasztalja, milyen az, amikor valaki nem a testét, hanem őt magát látja. Valószínűtlen barátságuknak köszönhetően Sugar életében először megengedi magának azt a luxust, hogy a jövőre is gondoljon. A jövőre, amit nem árnyékol be a saját testéről alkotott képe, sem az anyja sértegetései. Sugar hamarosan válaszút elé kerül: döntenie kell, hogy azzá a lánnyá válik-e, akit Even segítségével felfedezett önmagában, vagy felhagy a küzdelemmel, és elfogadja azt a szerepet, amibe a családja és az eddigi élete kényszerítette.
Kövesd a sorsát!
Könyv értékelése: 91%Letöltés


5 megjegyzés:

 1. Hu...Hát... Ez...nagyon ott van...Egy esős napi laza olvasást teterveztem, helyette jól kibőgtem magam, de ez ojan jól esett...Mesterien megírt könyv, ami nem a lapszámra megy. JÓ felvezetés,katarzis és elegáns befejezés, nem tudtam letenni. Köszönöm:)

  VálaszTörlés
 2. Mintha elvesztettem volna egy részemet. A legszomorúbb és a legcsodálatosabb könyv amit ebben a kategóriában olvastam.

  VálaszTörlés
 3. NAGYON JÓ KÖNYV! Mélyen megérintett... Köszönöm, hogy elolvashattam.

  VálaszTörlés
 4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 5. Nagyon jó, le sem bírtam tenni, egy nap alatt kiolvastam! Együtt nevettem/sírtam a főszereplővel! Köszönöm

  VálaszTörlés